Total de visualitzacions de pàgina:

20. La Batalla de Trafalgar els Nadal i Vallclara.

 

TRAFALGAR


La batalla de Trafalgar va tenir lloc el 21 d’octubre de 1805 al cap de Trafalgar província de Cadis i va enfrontar la Royal Navy comandada pel Nelson contra França i Espanya aquesta comandada per Villeneuve, la part espanyola per el Tinent General de la Mar Federico GRAVINA.

·            (Per més detalls veure Viquipedia “Batalla de Trafalgar”)

 

ELS NADAL

Els Nadal són una nissaga Vallclarina de la que tenim notícia des de l’any 1500 aproximadament i que encara, a 2022, manté descendents a Vallclara.

·         (Veure genealogia complerta a: “Geneanet rasaco Nadal” a Google).

 

FERMÍ NADAL i VALLS (Reus 1769 –  Cadis 1811)

El 1805 era “Ayudante de Embargo” equivalent a Cap de Sanitat de l’Armada, va embarcar al “Príncipe de Asturias” nau capitana del navilis espanyols a la Batalla de Trafalgar, el vaixell va ser bombardejat i feriren a la majoria dels tripulants entre ells l’Almirall GRAVINA. El NADAL els va atendre com va poder. El “Príncepe de Asturias” va arribar a l’entrada de la badia de Cadis on amb una barca va desembarcar GAVINA, NADAL i altres ferits per portar-los a l’hospital de Cadis.

 

RELACIÓ amb VALLCLARA.

Aquest Fermí Nadal i Valls era net d’un Vallclarí  Pere Nadal i Josa (1695-1766), aquest era el quart fill dels vuit que va tenir Pere Miquel Nadal i Esteve i Elisabet Josa i Montlleó, era el segon home de la família, i va marxar a estudiar a Tarragona on va ser Apotecari del Real Hospital de Tarragona, després de Reus. Va casar a Tarragona i va tenir un fill i dues filles, el fill Francesc Nadal i Sabater (1722-1781) també Apotecari de Reus, aquest és el pare del Fermí. En Fermí va estudiar medicina i cirurgia al Reial Col·legi de Cirurgia de Cadis,

Cal Pere Miquel encara és avui en dia un sobrenom de casa de Vallclara i el besavi del Fermí és el que el va originar.

·         Veure biografia complerta a Viquipedia “Fermí Nadal i Valls”)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

22 Vallclara 1536 Inventari de propietats dels habitants de Vallclara fet l'any 1536

  CAPBREU 1536 La documentació original es pot trobar al “Archivo Histórico Nacional” al portal PARES: http://pares.mcu.es/ParesBusquedas2...